Вторник вечер беше една от тези вечери, които никога не се забравят. Във Виена, в кафе Prinz, нашата общност от българи в DACH региона се събра, за да отпразнува Деня на българската писменост и култура. Societas Bulgarica и Buchnica имаха удоволствието да организират среща с един от най-вдъхновяващите български поети – Румен Леонидов.

Срещата, модерирана от неподражаемата Мартина Шопова-Янев, беше изпълнена с емоция, размишления и дълбока уважителна дискусия за българската литература и култура. Присъстващите имаха възможността да се потопят в магията на поезията, да обсъдят значението на словото и да се впишат в непрекъснатия диалог между писателите и техните читатели.

Цялото събитие с Румен Леонидов можете да гледате тук!

Беше вълнуващо да видим толкова много хора, готови да отделят време от своите заети графици, за да участват в този културен обмен. Това доказа, отново, колко силна е нашата общност и колко дълбоко е нашето общо уважение към българската култура и история.


Благодарим на всички, които участваха, и на всички, които подкрепиха организацията на това събитие. Вашата подкрепа и участие са жизненоважни за успеха на нашите инициативи.

Нека продължим да се събираме, да се учим и да отпразнуваме нашата обща култура. Нека продължим да създаваме мостове между народите и да обогатяваме живота си чрез образование, култура и общуване.

Благодарим на Румен Леонидов! Нека бъде здрав, щастлив, обичащ и обичан!

Всички снимки от събитието можете да намерите в нашата Facebook страница! Кликни тук!

Можете да станете част от нашия Тук-Там клуб, където да разбирате повече за нашето сдружение!

Остави коментар

Подобни статии