Вторник вечер беше една от тези вечери, които никога не се забравят. Във Виена, в кафе Prinz, нашата общност от българи в DACH региона се събра, за да отпразнува Деня на българската писменост и култура. Societas Bulgarica и Buchnica имаха удоволствието да организират среща с един от най-вдъхновяващите български поети – Румен Леонидов.

Срещата, модерирана от неподражаемата Мартина Шопова-Янев, беше изпълнена с емоция, размишления и дълбока уважителна дискусия за българската литература и култура. Присъстващите имаха възможността да се потопят в магията на поезията, да обсъдят значението на словото и да се впишат в непрекъснатия диалог между писателите и техните читатели.

Цялото събитие с Румен Леонидов можете да гледате тук!

YouTube

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von YouTube.
Mehr erfahren

Video laden

Беше вълнуващо да видим толкова много хора, готови да отделят време от своите заети графици, за да участват в този културен обмен. Това доказа, отново, колко силна е нашата общност и колко дълбоко е нашето общо уважение към българската култура и история.


Благодарим на всички, които участваха, и на всички, които подкрепиха организацията на това събитие. Вашата подкрепа и участие са жизненоважни за успеха на нашите инициативи.

Нека продължим да се събираме, да се учим и да отпразнуваме нашата обща култура. Нека продължим да създаваме мостове между народите и да обогатяваме живота си чрез образование, култура и общуване.

Благодарим на Румен Леонидов! Нека бъде здрав, щастлив, обичащ и обичан!

Всички снимки от събитието можете да намерите в нашата Facebook страница! Кликни тук!

Можете да станете част от нашия Тук-Там клуб, където да разбирате повече за нашето сдружение!

Остави коментар

Подобни статии