среща с Елена Кирчева

Не всеки ден имаш възможността да се срещнеш с динамична интелектуална сила и богат опит, които оставят неизтриваеми следи в теб. Наскоро учредителите на Societas Bulgarica имаха привилегията да усетят подобно изживяване по време на срещата си с д-р Елена Кирчева, изтъкнат юрист, академик, дипломат и настоящ ръководител на Vienna Economic Forum.

Изключителната кариерна пътека на д-р Кирчева преминава през няколко области, включително академичната, юридическата, политическата и дипломатическата, подчертана от нейните посланически длъжности за България в Швейцария, Лихтенщайн, Финландия и Австрия. Днес, като ръководител на Vienna Economic Forum, тя продължава своята упорита работа по насърчаване на бизнес и политически връзки, жизненоважни за дългосрочната стабилност и благосъстояние на региона на Централна и Източна Европа (CEE).

Нашата ангажираща беседа засягаше множество теми. Коментирахме възможностите за партньорство между Societas Bulgarica и Vienna Economic Forum. Признахме значението на подпомагането развитието в региона на CEE и размишлявахме върху ключовата роля на Виена като международен център. Специално внимание обърнахме и на уникалното позициониране на България в този контекст.

Визията на д-р Кирчева за по-свързан CEE регион не е просто вдъхновяваща, а и доказателство за нейния ангажимент към колективното благоденствие на нациите. Тя подчерта важността от изграждането на мостове между различните нации и сектори, идеал, който с удоволствие споделяме в Societas Bulgarica.

Остави коментар

Подобни статии