Социална сфера

Открийте инструментите, ресурсите и контактите, от които се нуждаете!

Социалното направление подкрепя българската общност чрез социални програми и услуги, включително чрез информация и ресурси, свързани с настаняване, здравни услуги, правна помощ и събития за изграждане на общност с цел повишаването на качеството на живот на българските граждани.

Очакваме те!

Включи се в отбора ни!

Социалната сфера е посветена на насърчаването на силно чувство за общност сред българските жители в немскоговорящите държави. Организираме разнообразни социални събития и дейности през цялата година, включително културни фестивали, музикални и танцови изпълнения и други чествания на българското наследство. Нашата цел е да създадем гостоприемна и приобщаваща среда, в която българските жители могат да се събират, за да споделят своя опит, да създадат нови приятелства и да изградят чувство за принадлежност.

Работим и за насърчаване на здравето и благосъстоянието на българските жители във Виена, като осигуряваме достъп до здравни и уелнес ресурси и услуги. Това включва организиране на спортни дейности, предлагане на подкрепа за психичното здраве и предоставяне на информация и ресурси по теми, свързани със здравето. Нашата цел е да помогнем на българската общност да здравословен и пълноценен живот.

Ние работим за насърчаване на интересите на българската общност, като се застъпваме за политики и инициативи, които подкрепят интеграцията на българските жители в австрийското общество. Това включва работа с правителствени агенции, обществени организации и други заинтересовани страни за подобряване на достъпа на българските жители до образование, здравеопазване и други основни услуги. Нашата цел е да помогнем на българските жители в немскоговорящата стая да станат активни и ангажирани членове на австрийското, немското или швейцарското общество, като същевременно запазят своята културна идентичност и наследство.

  • Ресурси за достъп до услуги за социално подпомагане, като например жилищно настаняване, здравеопазване и образование.

  • Информация за събития, свързани с изграждането на общност с цел повишаването на качеството на живот на българските граждани.

  • Получаване на необходимата правна и здравна помощ.

ИМАШ ДРУГИ ИДЕИ?

Ние от SocietasBulgarica сме винаги до Вас когато имате нови идеи и имате нужда от помощ или съвет за да осъществите.

Не се колебайте да се свържете с нас!

Със сигурност ще намериш своето място в Societas Bulgarica!

Разгледай и другите ни направления!

services-4
Бизнес отношения

Направлението е постветено на насърчаването растежа и успеха на българските предприятия в немскоговорящите страни чрез възможности за създаване на мрежа от контакти, финансиране и инвестиционни ресурси, както и услуги в подкрепа на бизнеса, с цел подпомагане изграждането на силна българска общност.

services-2
Специализация и компетентност

Направлението предоставя на българската общност достъп до възможности за обучение, образование и кариерно развитие, за да им помогне да придобият уменията и знанията, необходими за успех на немскоговорящия пазар на труда и за повишаване на техния потенциал!

services-3
Културна сфера

Културното направление се фокусира върху популяризирането на българските традиции, език и наследство чрез разнообразни събития, езикови курсове и инициативи за запазване на културната ни идентичност, както и насърчаване на чувството за обшност сред българите.

Свържете се с нас по имейл:
Адрес:

Wipplingerstrasse 20/17

1010 Виена

Социални мрежи:

Свържи се с нас!

При интерес ще се радваме да попълните формата! Нашият екип ще се свърже възможно най-бързо с Вас!